• Giriş
  • Kayıt Ol

medikalurun

İsim
: Gizemnur D.
Kayıt Tarihi
: 23 Ekim 2023
Son Giriş
: 5 ay

Standart Yazar


Hakkımda

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bankacılık ve Sigortacılık mezunuyum. 2014 yılında da İMES OSB' de 5 yıl kadar yönetici asistanlığı ve idari işler biriminde görev yaptım. Burada resmi kurumlara yazılar hazırladım. 2019 da ayrıldım ve 2022'de kendi işyerimiz olan Medikal Ürün Merkezinde web sitelerini yaptım ve hala yapmaya devam ediyorum. Bu sitelere SEO uyumlu içerikler hazırlıyorum.


Türkçe Makale Siparişi: 7.00 TL

Yukarıda yer alan meblağ satıcının Makale Siparişi alımında 100 kelime için istediği fiyattır.

"medikalurun" Örnek İçerikleri

  • OSKİJEN KONSANTRATÖRÜ NEDİR

  • CİHAZ KİRALAM

Hizmet Açıklaması

Web siteniz ve bloglarınız için, SEO uyumlu içerikler, bilgi amaçlı yazılar, ürün tanıtım yazıları, ürünlerin açıklamaları, kullanımları hakkında detaylı bilgiler, dil bilgisi kurallarına uygun yazılar, doğru meta açıklamaları ile daha fazla erişim olanağı. Firmanız hakkında tanıtım yazıları. Kendi web sitemiz için yazdığım bir yazıyı aşağıya ekliyorum. Sizler için örnek olabilir. 

 

Örnek Yazı :

 

1.      OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ NEDİR?

Oksijen konsantratörü, mevcut ortamda bulunan oksijeni filtrelerden geçirerek %90-95 oranında saf oksijen haline getiren ve solunum sıkıntısı çeken hastaların kullandığı bir cihazdır. Oksijen tüpü gibi doluma ihtiyaç olmayan elektrik olduğu sürece oksijeni hastaya vermeye devam eden bu cihazların bakımları yapılmalı ve kullanım talimatları uygulanmalıdır.

Doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Her şeyin fazlasının zararı olduğu gibi oksijenin de fazlası vücuda zarar verebilir. Sağlıklı bir insanda oksijen satürasyon seviyesi %95-99 arasında olmalıdır. Hastaya oksijen verilmeden önce oksimetre ile parmaktan ölçüm yapılmalı eğer oksijen yetersiz ise o zaman müdahale edilmelidir.

2.      OKSİJEN KONSANTRATÖRÜNÜ KİMLER KULLANIR?

Oksijen konsantratörünü, tedaviye ihtiyaç duyan, doktor tarafından kullanması uygun görülen herkes kullanabilir. Evde veya hastanede kullanılabilmektedir. Aynı zaman da taşınabilir modelleri de mevcuttur. Bu modeller seyahat halinde de kullanılabilmektedir.

Oksijen konsantratörü KOAH, astım ve solunum yetmezliği gibi hastalıklarda, akciğerlerin fonksiyonunu yerine getirmediği durumlarda kullanılır.

3.      OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ NASIL KULLANILIR?

·       Dakikada 0-5 litre veya 0-10 litre arası oksijen üretimi yapabilen bir cihazdır.

·       Cihaz düz bir zemine yerleştirilmelidir.

·       Nemlendirme haznesine içme suyu veya distile su eklenir.

·       Oksijen seviyesi doktorun tavsiye ettiği seviyede ayarlanır.

·       Kanül veya maske hortumunun bir ucu nemlendirme haznesine takılır. Ve hastaya oksijen vermeye başlanır.

·       Cihazın bulunduğu oda sürekli havalandırılmalıdır.

·       Cihaz yoğun kullanımlarda 2 saatte bir 15 dakika dinlendirilmelidir.

·       Cihazın bulunduğu zeminde halı, kilim gibi toz toplayabilecek eşyalar bulunmamalıdır.

·       Tekerlekleri sayesinde kolaylıkla taşınabilmektedir. 

·       Nemlendirme hazneleri, oksijen maske ve kanülleri hijyen açısından sık sık değiştirilmelidir.

·       Cihazın verimli çalışabilmesi için periyodik bakımları ihmal edilmeden yapılmalı ve sık sık kontrol edilmelidir.

·       Nemlendirme haznesinde su varken cihaz kesinlikle taşınmamalıdır. Taşıma esnasında hazne boşaltılmalı ve cihaz dik konumda olmalıdır.

 

 

 

 

4.      OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ ARIZALARI NELERDİR?

Tüm solunum cihazlarında olduğu gibi oksijen konsantratörlerinde de zaman zaman arızalar, bozulmalar, performans düşüşleri gözlemlenebilir. Bu tip arızalar, eğer cihaz uzun süre kullanılmamış ise, fabrika çıkışı arızalar olabilir. Bununla birlikte ortam kaynaklı, mekanik ya da teknik olarak da arızalarla karşılaşılabilir.

Oksijen konsantratörü arızaları marka ve modelden bağımsız olarak mekanik olarak gösterdiği arıza çeşitleri değişkenlik göstermektedir.

Oksijen Konsantratörü Arızaları:

  • Oksijen konsantratörleri genellikle elektrik ile çalışan medikal cihazlardır. Bu nedenle akım ya da şebeke kaynaklı arızalar olabilmektedir. Taşınabilen oksijen konsantratörü modellerinde ise batarya ve şarj unsuru bulunduğundan bu ekipmanları kontrol etmek gerekir.
  • Cihazı kullandığınız ortamdan kaynaklı problemler de zaman zaman oluşabilmektedir. Aşırı sıcak ortam, havasız ve tozlu ortam, nem oranı yüksek ortam, cihazın halı, kilim vb. materyaller üzerinde çalıştırılması arızalara sebep olabilmektedir.
  • Filtre takımlarında da zaman zaman arızalar oluşabilmektedir. Konsantratör cihazlarında yer alan filtreler oksijen üretmede ve dolayısıyla tedavide büyük öneme sahiptir. Filtrelerde meydana gelebilecek tıkanıklıklar, toz – kir gibi etmenler, kırılmalar ya da uzun süre değişmemesi sonucu oluşabilecek arızalar gözlemlenebilir.
  • Dinlendirilerek çalıştırılması gereken cihazları aralıksız olarak çalıştırmak çeşitli iç aksam arızalarına yol açabilmektedir. Motor, kompresör, elektronik kart ya da pnömatik valf arızaları teknik olarak çözülmesi gereken arıza tipleridir.
  • Cihazın oluşturduğu saf oksijen hastaya verilirken, oksijenin hastanın boğazında kuruluk yapmaması için nemlendirilmesi gereklidir. Bunun için de su kapları kullanılır. Su kaplarında kullanılan suların distile su olmaması durumunda kireçlenme kaynaklı cihaz problemleri görülebilmektedir.

5.      OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Hastaya verimli ve saf oksijen verilebilmesi için cihazın periyodik bakımlarının yapılması gerekmektedir. Cihaz ne kadar temiz kullanılırsa performansı o kadar verimli olur. Cihaz, günde 4 saatten fazla kullanılıyorsa 3 ayda bir bakımı yapılmalıdır. Bunun dışında bakımın ne zaman yapılması gerektiği teknik servis tarafından size bildirilmektedir.

Oksijen konsantratörü periyodik bakımında yapılması gerekenleri sıralayacak olursak;

·       İç filtre takımlarının değiştirilmesi,

·       Dış sünger filtre takımlarının temizlenmesi,

·       Nemlendirici su haznesinin değiştirilmesi,

·       Makine kasasının içinin açılarak temizlenmesi,

·       Cihazın genel dezenfeksiyonun yapılması,

·       Gerekli görülürse cihaza kalibrasyon yapılması,

·       Temizlik işlemleri bittikten sonra cihazın ürettiği oksijen miktarı analizör cihazı ile ölçülmesi ile bakım işlemleri tamamlanmaktadır.

 

 

 

 

 

              

 

 

Verdiği Hizmet Türleri

Tanıtım Yazısı
Blog İçeriği
Ürün Açıklaması
Web Sitesi İçeriği
Meta Açıklaması

Müşteri Yorumları (0)

Henüz bu satıcı için yorum yapılmamış.